INSPIRATION

Sig ‘JA’ selvom det er farligt

IMG_0753

SIG ’JA’ SELVOM DET ER FARLIGT
”Jeg har det næsten som om, jeg skal til eksamen” sagde en klient til mig, kort før vores samtale skulle begynde. Hun var tydeligvis berørt af situationen. Og jeg kender det godt fra mig selv. Der er noget på spil, når vi vælger til og fra i vores liv. Men hvorfor, er det så svært, at sige farvel til det der ikke virker og goddag til det nye? Hvorfor er vi bange for vores udviklings-drift? Hvorfor er det farligt at træde ind i vores lys?

Min erfaring, gennem mange år er, at det er vores væk-fra drivkraft der motiverer os til at skabe forandring. Det er de færreste der, i udgangspunktet, har et konkret mål de bevæger sig hen mod. Vi søger hjælp, når det gør ondt, og derfra begynder vi en bevægelse hen mod et mere sandt udtryk af os selv. Og det er fint. Væk-fra motivationen skal man ikke tage fejl af – der ligger en stor drivkraft i den.

Måske er det forståeligt nok, at der er modstand på at træde ud på usikker grund. Når vi træder ind i vores eget lys, og udfolder os som menneske, så bliver vi synlige. Vi bliver set og bedømt. Det er sårbart og det er forbundet med frygt. Men måske er livet bare sårbart. Måske mærker vi først livet, når vi rummer vores sårbarhed. Måske er sårbarhed bare en stemme, der fortæller, at noget er vigtigt.

Når jeg vover springet ud over klippen og går efter det, jeg mærker er sandt, så kvitterer livet lige med det samme. Jeg får en fysiologisk reaktion, der minder meget om at være forelsket. Følelsen er bare ikke afhængig af et andet menneske, men udelukkende af mig. Det bliver tydeligt, at responsen fra verden er sekundær. Det handler ikke om at opnå noget bestemt. Det handler ikke om succes eller fiasko. Det handler om at være lige præcis den du er og turde sige ’JA’ til dig selv.

Et godt eksempel på det, oplevede jeg i weekenden på Heartland, hvor Bisse synger Cohen nummeret ’I’m your man’ og slutter af med at lade kimonoen falde og stå nøgen på scenen, til stor applaus. Og jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv – men jeg klappede ikke af Bisses fysiske nøgenhed. Jeg klappede af Bisses insisteren på at være sig selv. Af hans mod til at være sårbar. Og jeg klappede fordi han inspirerer os andre, til at træde ind i vores liv og være præcis lige så skæve og dejlige som vi er. Og jeg tror på, at det er præcis det, verden vil have. Vi er ikke interesseret i en kontrolleret og poleret udgave af dig. Vi vil se dig stå ’nøgen’ og stråle. Og når du gør det, så vil vi løfte dig, anerkende dig og takke dig.

Som din coach lytter jeg til det du siger og (måske endnu vigtigere) til det du ikke siger. Jeg ser hvornår du stråler og hvornår du slukkes. Jeg samler dine røde tråde og spejler dig, så du bliver tydelig for dig selv. Jeg lyser din vej op, så du kan træde ind i dit lys.
Det er sårbart at sige ’JA’ til sig selv – men hvordan er det med alternativet?

Når vi lader vort eget lys skinne, giver vi ubevidst andre mennesker lov til at gøre det samme. Når vi frigør os fra vore egne begrænsninger, befrier vores tilstedeværelse automatisk andre.
– Marianne Williamson

Tør du at lytte, til det du ved er rigtigt?

TØR DU AT LYTTE, TIL DET DU VED ER RIGTIGT?
Kan du forestille dig et arbejde, der fylder dig med livsglæde og energi? Et arbejde, hvor du må knibe dig selv i armen, fordi det er for vildt, at få penge for det du elsker at lave. Et arbejde, der føles som en hobby, og hvor dit bidrag gør en forskel for andre. Et arbejde der giver dig energi og overskud, fordi du laver præcis det du skal og du er præcis hvor du skal være – Du lever simpelthen meningen med dig liv!

Når et menneske vælger at give slip på kontrollen og læne sig ind i sit liv, i tillid til at vejen viser sig, bliver han eller hun sat fri. Når vi giver slip på fortid og fremtid, og tør stå sårbart i nuet, får vi adgang til en verden af kreative muligheder, og vi kommer i kontakt med vores autenticitet. Men lad os lige starte et andet sted.

Når man studerer spirituelle tekster om universelle lovmæssigheder, lærer man, at der er et overordnet mål med vores liv. Et mål der er i overensstemmelse med vores talenter og dybeste værdier. Vores mål, eller vores opgave, handler om at tjene andre, med det vi er gode til, på en måde så det passer med den vi er og det liv vi lever, eller ønsker at leve.

Det er din pligt og det er ikke egoistisk
Jeg tror på og oplever, at det ikke kun er muligt, men at det også er vores pligt, at bruge de gaver vi har fået, og tjene verden med dem. Vi lever i en tid med alt for meget frygt, stress og depression. En tid hvor mennesker brænder ud og lever i mistrivsel. Derfor giver det god mening at stoppe op, hvis du fornemmer, at der er noget der kalder på dig, eller hvis du oplever, at du er på afveje, og at livet er noget som venter ude i en fremtid.

Ved at undersøge dine kvaliteter, værdier og ønsker, kommer du tættere på at finde svar der fører dig i din rigtige retning. På den måde vil du udleve mere af dig selv og naturligt skabe gode og sunde processer i og omkring dig, til glæde for alle. Og nej, det er ikke egoistisk at sætte sig selv i centrum på denne måde – Det kan aldrig blive egoistisk at styre efter et meningsfuldt og autentisk liv. Tværtimod, måske kan man ligefrem sige, at det modsatte er egoistisk.

Dine forskellige stemmer og om at lytte uden at lede efter svar
Hvis du vil undersøge, hvordan det ser ud, det der venter på at manifestere sig i dig, skal du lære at adskille dine forskellige ’stemmer’. Der er dit lille jeg og dit store jeg, eller dit sande jeg og dit ego, eller hvad du vælger at kalde det. Jeg skelner selv mellem min sjæl og mit ego.

Jeg plejer at forklare mit sande jeg eller min sjæl, som den del af mig, der aldrig har forandret sig. Selv om jeg udvikler mig, og har skiftet stil og retning i livet, så er der en del af mig, der forbliver den samme. Det er min sjæl. Det kan være abstrakt at forstå, men prøv om du kan genkende forskellen, på den glæde du oplever ved en smuk solnedgang ved havet, kontra den glæde du oplever, når du får et kompliment.
Jeg oplever den første som en stille og taknemmelig glæde og jeg forstår, at jeg er en del af noget mægtigere, og det gør mig ydmyg. Den anden glæde er også dejlig, men den handler kun om mig og mit ego, og den varer sjældent ved.

For at lytte til din sjæls stemme (din intuition) skal du gøre sindet (dine tanker og følelser) stille. For kun med et stille sind, kan du høre din sjæl. Din sjælestemme er meget subtil og måske abstrakt. Et stille sind gør det tydeligere for dig, hvad din intuition prøver at kommunikere til dig. Yoga og meditation er stærke redskaber til at stilne sindet, men det kan også være at en gåtur i naturen, skøn elskov eller en kreativ aktivitet, gør det for dig.
Når du lytter til din intuition, er det vigtigt ikke at lede efter svar, men i stedet lade dem komme til dig – i tillid til, at det du søger, kommer til dig.

 

“The art of listening comes from a quiet mind and an open heart.”

“The quieter you become, the more you can hear.”

– Ram Dass

 

Detektiv i dit eget liv
Samtidig med at du begynder at træne at gøre dit sind stille, kan du undersøge dine værdier, talenter og færdigheder, for det vil give dig en idé om din retning. Din nysgerrighed og det der inspirerer dig, kan du også bruge til at blive bevidst om, hvad der optager dig, og du kan begynde at bemærke, om der er mønstre, der gentager sig i dine præferencer og valg.

Du kan være sikker på at elementerne i dit formål, vil bestå af aktiviteter, der er så naturlige for dig at gøre, at du slet ikke kan lade være. Det er aktiviteter, der er forbundet med stor glæde og stemmer overens med dine dybeste værdier. Måske vil du også opleve følelsen af nødvendighed – noget du synes er vigtigt for at skabe bedre balance i verden.

Dvs. at du på den ene side skal træne at blive stille og lytte til din intuition, uden at lede efter svar, og på den anden side, med dit mentale sind, lede efter dine særlige kendetegn.

Drevet af frygt og kærlighed og om at leve i tillid
Dit formål består af essensen af dig, og er derfor tæt forbundet med dit hjerte eller din kærlighed. Det er også grunden til, at du kan blive rørt, når du er i kontakt med dit formål. Fordi du bevæger dig i en menneskelig verden, er det svært hele tiden at være i tillid og i hjertet. Du har også et ego, der, alt efter hvor meget du har arbejde med dig selv, fylder og påvirker dig. Dit ego kan både være positivt og negativt. Det kan have gode pointer og det kan drukne dig fuldstændigt i frygt eller selvtilstrækkelighed. Du skal lære at betragte dit ego og tage beslutninger med din intuition. Det er derfor, det er så vigtigt at træne at stilne sindet, så du ikke lader dig styre ubevidst af dit ego.

Jeg har erfaret, at der er en overbevisning, der hjælper mig med at skrue ned for mine frygtstemmer, og det er, at jeg har tillid til, at alt er som det skal være. Hvis der er støj på mine indre linjer, så ved jeg, at der er noget jeg har glemt, nemlig at jeg er et menneske, der har tillid.

Det hjælper også at huske på, at det er en pligt, at bruge de fine gaver du har fået, og at du skal tjene verden med dit bidrag. Det vil tage dig lidt ud af ligningen – for det handler slet ikke om dig, du er bare en kanal, der tjener et større formål.

Synkronicitet og det vigtigste spørgsmål
Der er en meget smuk sideeffekt ved at begynde sin sjælerejse og det er, at du vil opleve meningsfulde hændelser, der vil bidrage til din rejse. Når du viser verden hvem du er, tiltrækker du de mennesker og situationer du har brug for. Vær bevidst om dit mål og lad dig ikke overmandet af det store forkromede billede af en drøm. Tag et skridt af gangen. Spørg dig selv ’Hvad er det næste rigtige skridt’? Hvad kan du gøre allerede i dag, der vil føre dig tættere på målet.

Tør du at lytte, til det du ved er rigtigt?
Det er så meningsfyldt for mig, at hjælpe mennesker i kontakt med deres essens, at jeg ville gøre det gratis. Jeg gør det faktisk ofte gratis, simpelthen fordi jeg ikke kan lade være. Men jeg ærer ikke mine gaver ved at give dem væk. I stedet for, vil jeg i maj måned give dig 20% i rabat, hvis du er klar til at lytte, til det du ved, er rigtigt og fortsætte din sjælerejse. Som din rejsepartner, kan jeg hjælpe med at spejle dit potentiale og dine frygtstemmer, og være med til at støve din drøm af og lave en rejseplan.

Vil det give mening for dig at udfolde dit liv? – så send mig en mail!

Hvis du er med mig så langt, så bruge lige 3 minutter til på denne video med Oprah – hun siger det meget præcist.

CRISTINA SIGNORELLI binder menneskers nu sammen med deres formål, gennem virksomme samtaler, yoga og meditation.

Tilbud på Overblik & Retning. Sådan får du den bedste start på 2017

overblik-retning

ER DU KLAR TIL AT GØRE 2017 TIL DIT BEDSTE ÅR?

Sådan får du den bedste start på 2017

Jeg har udviklet produktet Overblik & Retning for at give dig et totalt overblik over dit liv, her og nu.
Overblik og Retning er en tre timers samtale, der tager udgangspunkt i din grundige forberedelse.
Vi gennemgår dine forskellige livsområder, privat og professionelt. Dine værdier og prioriteter. Vi finder ud af hvor du trives og hvad der kalder på dig. Og vi undersøger hvordan du tegner fremtiden, så den tjener dig bedst muligt.

Efter samtalen har du et snapshot af dit liv, som det ser ud her og nu. Du har en plan for den retning du skal gå og konkrete mål for dit år 2017

Tilbud i januar 2017
I hele januar kan du få Overblik & Retning for kun kr. 1.025 (Rabat kr. 725.00)

Er du klar til at droppe al dit nonsens og tage fat der hvor det kan mærkes?

Sådan gør du:
Send mig et ’Ja tak til Overblik & Retning nu’
mail: mail@signorelli.dk eller på
sms: 26 83 28 66

Herefter tager jeg kontakt til dig vedr. det videre forløb.

Samtalen kan afholdes i København, men kan lige så fint holdes over telefonen, så bliver du fri for transporten og kan sidde hjemme hos dig selv.

Prisen inkluderer:
Introduktion til samtale
Opgavehæfte
Min forberedelse inden samtalen
God tid til at runde samtalen af

Overblik og Retning giver dig et komplet overblik over dit privatliv og dit arbejdsliv. En slags tilstandsrapport der tydeligt viser dig, hvor du står og hvad der kræver din opmærksomhed. Samtalen vil afdække dine værdier og ønsker og du vil med stor sandsynlighed opleve nye sider af dig selv og motivation til at nå dine mål.

Overblik og Retning er en samtale, der kan stå alene, eller kan være et solidt fundament og udgangspunkt for et udviklingsforløb.

Her får du en opvarmningsøvelse til din forberedelse.

Motivationsøvelse

Tag evt. flere livsområder og spørg dig selv:

1) Hvor var jeg for 5 år siden? Hvordan vurderer jeg mig selv?
Beskriv kort din situation og giv den en karakter fra 0 – 10

2) Hvor er jeg nu? Hvordan vurderer jeg mig selv?
Beskriv kort din situation og giv den en karakter fra 0 – 10

3) Hvor er jeg om 5 år? Hvordan vurderer jeg mig selv?
Beskriv kort din situation – skriv i nutidsform, og giv den en karakter fra 0 – 10
Hold dig ikke tilbage – det er dit ansvar at udforske dine vildeste drømme!

Hvorfor yoga gør en forskel

hvorfor-yoga-gor-en-forskel

HVORFOR YOGA GØR EN FORSKEL
Kender du det, når tiden er knap og der er 100 ting der skal ordnes og have din opmærksomhed, og det første der ryger på din to-do-liste, er tiden til at passe på dig selv?

Det er ikke det mest intelligente valg, og alligevel er det sådan det forholder sig for de fleste af os. Vi tilsidesætter os selv, for at få enderne til at mødes og vi ender med at blive kede af det, fremmede for os selv og måske endda syge med stress.
Med tiden begynder det at få konsekvenser for den måde vi er i verden på. Vi mistrives sammen med de mennesker vi holder mest af og som vi render rundt og sørger for hele tiden, og det bliver en dum spiral – et cirkus der bider sig selv i halen og vi sidder fast i dynamikken.

DER FINDES EN LØSNING…

Der findes mange løsninger og Kundalini Yoga er en effektiv én af dem. The Yoga of Awareness har det primære formål, at du lærer dit indre landskab at kende. At du lærer dit åndedrag at kende, så du er opmærksom på hvornår det er dybt, roligt og i balance, og hvornår det er overfladisk, tilbageholdt og ude af balance.
Mentale, fysiske og følelsesmæssige udfordringer starter med et åndedrag der er ude af balance. Det vil sige, at når du lærer at være nærværende med dit åndedrag, får du mulighed for at guide det, inden det tager styringen og kontrollerer dig og dit liv.

DEN GODE NYHED ER…

Der er mange gode nyheder og en af dem er, at det ikke behøver at tage lang tid, før du mærker en forandring. En anden god nyhed er, at du med ganske få teknikker kan skabe dig en daglig praksis, der vedligeholder kontakten mellem dig der er travl og dig der er nærværende og opmærksom på hvordan du har det.

Virksomme Samtaler tilbyder individuelle coaching og yogaforløb skræddersyet til dit behov. Med udgangspunkt i dine udfordringer og behov laver vi et program, der er tilpasset din hverdag, så du får mulighed for at skabe en daglig praksis, der arbejder for dig.

Book en uforpligtende og gratis samtale her, hvis du kunne tænke dig at høre mere om Coaching & Yogaforløb.

Spirituel praksis

meditation

SPIRITUEL PRAKSIS
Spirituel praksis består i at træne nærvær og bevidsthed gennem fx yoga og meditation. Det handler om at genskabe kontakt til vores kerne og indre stemme. Og det handler om at være tilstede i nuet og opleve at være os selv – den del af os selv, som ikke kan defineres i følelser og tanker. Den del der ikke kan udtrykkes, fordi den bare er – lige her og nu – mellem fortid og fremtid.

I vores del af verden, er vi ikke opdraget til at udvikle og bruge den spirituelle og åndelige del af os selv. Vi lærer tidligt i livet, hvad der er ’rigtigt og forkert’ og hvordan vi skal være, for at opnå omgivelsernes og vores egen accept. Og gennem vores opvækst lukker vi stille og roligt ned for vores evne til at være forbundet med os selv, vores visdom og med vores omgivelser.

I takt med stigende stress og udbrændthed i vores samfund, har vi ladet os inspirere af Østens visdom og traditioner. Vi har taget bevidstheds skabende aktiviteter som yoga, mindfuldness og meditation til os. Og det er i dag generelt acceptabelt at være et spirituelt søgende menneske.

At udøve spirituel praksis betyder, at vi hver dag giver krop og sind mulighed for at være i ro. Det vil sige at vi opretholder en varm kontakt med vores hjerte og vores indre stemme. Vi lærer at lytte til det vi véd er rigtigt, og vi oplever, at vi i stigende grad ’har os selv med’ i de daglige gøremål – at vi er til stede i vores liv.

Det billede der tegner sig, når vi ser på, hvad mennesker opnår gennem spirituel praksis er, at de får adgang til en slags indre nonverbal kommunikation. De lærer at være styret af deres egne værdier og er på den måde uafhængige af andres positive og negative holdninger. De oplever at være afklaret med ro, glæde og frihed.

En anden effekt af at være forbundet med vores indre er, at det skærper vores evne, til at have et bevidst øje – det er som at se sig selv udefra. Vi bliver opmærksomme på, hvor vi står i vejen for os selv og hvad vi har brug for at udvikle. Derfor er bevidsthed en af grundstenene i personlig udvikling.

Mennesket består af fire dimensioner; den fysiske, den mentale, den følelsesmæssige og den spirituelle dimension.  Ved coaching, hvor vi arbejder med det mentale og det følelsesmæssige, giver det god mening at inddrage fx meditation, så vi arbejder på alle fire planer og derigennem skaber helhed.

I samspillet mellem vores fire dimensioner, får vi mulighed for at åbne op og styrke vores kreativitet, flow, tillid, og livsglæde. Og vi begynder at forstå og forbinde os med den kollektive energi og bevidsthed, som vi er en del af.

Spiritualitet opleves indefra og det vil altid være en individuel oplevelse, og er derfor svær at definere og sætte ord på. Der er mange måder at praktisere på og det ene er ikke bedre end det andet, når det har den ønskede effekt.

Personlighedstest

home-16personalities

HVILKEN PERSONLIGHEDSTYPE ER DU?
En personlighedstest er en både sjov og effektiv metode til at begynde at forstå dig selv på.

Myers Briggs Type Indikator (MBTI testen) er et psykologisk værktøj og bygger på Jungs personlighedstyper.

Testen giver et godt billede af hvad der driver dig, hvordan du tilegner dig viden, træffer beslutninger og orienterer dig i den ydre verden.

Testen arbejder med 16 personlighedstyper, der hver især er i verden på deres helt unikke måde.

Virksomheden 16personalities har skabt en gratis og dybdegående udgave af MBTI testen, der giver et godt overblik over typernes forskellige livsområder og kærligt beskriver styrker og svagheder for hver af typerne.

Følg linket herunder til en fyldestgørende version på engelsk og en kortere udgave på dansk.
Tag testen her